Speelavond

Riichiclub Niji speelt Riichi in de huiselijke sfeer en heeft sinds 1 januari 2021 geen vaste speelavond meer. De leden nodigen andere leden van Niji uit om Riichi te spelen en kunnen op elk moment van dag spelen volgens de geldende EMA regels. Hierbij worden minimaal 2 hanchan (wedstrijden) gespeeld.  De spelers spelen met Japanse Riichi-sets en hanteren hierbij de EMA-regels.
Om deze regels te downloaden, klik hier –> Voor de puntentelling kun je hier (Engelse versie) een kaart downloaden met een overzicht van alle YAKU (puntentelling).

Competitie

Elke hanchan wordt ingegeven via de website, nadat de hanchan gespeeld is. Na het ingeven wordt  automatisch de stand aangepast. Iedereen kan dus de actuele stand inzien van het klassement.

Lidmaatschap

Bij Niji zijn verschillende mogelijkheden tot lidmaatschap, voor alle mogelijkheden zie pagina “Lidmaatschap”.

Nieuwe leden

Nieuwe leden (zonder enige Riichi ervaring) kunnen als zij dit wensen een training krijgen van twee avonden, hier zijn geen kosten aan verbonden. Na de training zullen 4 hanchan gespeeld worden met ervaren leden van Niji. Hierna kunnen deze spelers lid worden van Niji, zodat ze mee kunnen spelen in de competitie van Niji. De competitie loopt van 16 december 2020 tot en met 6 januari 2022.
Leden die reeds ervaring hebben en al lid zijn van een vereniging die aangesloten is bij de NMB kunnen nadat ze het competitie geld hebben overgemaakt en toegang hebben gekregen meespelen in de competitie.

Clubtoernooi

Jaarlijks wordt in december een eindejaars toernooi georganiseerd, op dit toernooi wordt definitief bepaald wie de winnaar is van de competitie, afgelopen jaar is het toernooi niet doorgegaan in verband met Corona. Door middel van een enquête onder de leden wordt bepaald in welke plaats het clubtoernooi gehouden wordt. Hierin kan gekozen worden uit: Ridderkerk, IJsselstein en Berghem, in 2021 is van deze regel afgeweken.

Interesse?

Bel eens op via 0641210205 voor meer informatie of om  kennis te maken met Riichi, oprecht een fascinerend spel.

Locatie voor toernooien, nationaal en internationaal.

Sportcentrum Berghem
Osseweg 38A
5351 AE Berghem
Tel. 0412-403234