24-uurs riichitoernooi bij Els en John

24-uurs riichitoernooi bij Els en John

Op 26 mei jongstleden hebben 8 leden van Anpai deelgenomen aan 24-uurs toernooi thuis bij Els en John. De resultaten telden mee voor de Thuiskompetitie van Niji.

De volgende leden gingen deze marathon sessie van Riichi aan: Gerda, Hanneke, Anneke K, Anneke B, Pieter, Olav, John en Foppe. In totaal zijn 13 hanchan gespeeld volgens de toernooiregels. Na een lekker bakje koffie en een lekkere koek begon om 10 uur de marathonsessie, waarbij de eerste 5 hanchan buiten zijn gespeeld in een partytent. De 1e hanchan werd gewonnen door Hanneke en Foppe, de kop was eraf het bleek het begin van wat later bleek een eenzijdig toernooi. Foppe stak in blakende vorm en was moeilijk te verslaan en eindigde met een grote voorsprong (130.000 punten) op de 1e plaats. Gerda eindigde 2e, op gepaste afstand gevolgd door Hanneke 3e. Olav werd rode lantaarn drager, maar had wel krasloten als prijs dus wie weet wordt zijn ongeluk omgezet in geluk.

De hoogste score van de 24 uur was voor Hanneke met 60.100 punten, de slechtste score was van Gerda met – 50.100 punten. Of het 24-uurs toernooi een vervolg krijgt is wel zeker, maar of dat in dezelfde samenstelling wordt valt sterk te betwijfelen.

Tot slot nog even een dankwoord aan John en Els die niet alleen hun huis beschikbaar stelden, maar die daarnaast ook nog gezorgd hebben voor een lekkere lunch, een uitstekend diner en een geweldig ontbijt.

By |2018-05-29T10:01:44+02:0029 mei, 2018|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.