Leden Anpai doen mee aan eerste riichi toernooi in Brno

Leden Anpai doen mee aan eerste riichi toernooi in Brno

In het weekend van 21-22 april gingen Olav, Dimphy en Menno van Anpai, en Jacqueline Oudshoorn van Bamboe Acht naar het eerste toernooi in Brno, georganiseerd door leden van de Tsjechische mahjong bond, onder andere Vojtêch Trmal en Radka Pernicova. De locatie was wel heel bijzonder: een oude Sovjet atoombunker onder het slot van de stad Brno!

Zelf sliep ik 2 nachten in de bunker, die zowel museum als hostel is. Het was behoorlijk basic, maar wel netjes en schoon. Gelukkig kwam er ’s ochtends, na enige tijd, heerlijk warm water uit de douche! Het toernooi was prima georganiseerd, in iedere pauze hapjes en drankjes en tussen de middag een warme maaltijd naar keuze.

Het toernooi zelf verliep in 8 hanchan verdeeld over twee dagen. Er werd door de 32 spelers op goed niveau gespeeld in een over het algemeen prettige en vriendelijke atmosfeer. Ondergetekende scoorde zeer … evenredig: 2x 1e plaats, 2x 2e plaats, 2x 3e plaats en … 2x 4e plaats. Dit alles was goed voor de 17e plaats met -11,400 punten. De andere Anpai leden scoorden 22e resp. 29e plaats en een mooie 4e plaats was weggelegd voor Jacqueline Oudshoorn.

Voor mij was dit het eerste internationale toernooi, en dat zullen er ongetwijfeld nog meer worden!

Menno

By |2018-08-16T07:30:34+02:0016 augustus, 2018|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.