Succesvol eerste toernooi Anpai

Succesvol eerste toernooi Anpai

Zaterdag 7 april was het dan zover, het eerste toernooi georganiseerd door Anpai. Het 7e Sakura Taikai, werd gehouden in het Sportcentrum Berghem, het thuis-honk van Anpai. Op vrijdagavond werd de kegelhal getransformeerd naar een heuse Riichi arena. De deelnemers werden verwelkomd door gastvrouwen Marianne, Kim en Ilse, zij waren ook verantwoordelijk voor de zeer goed verzorgde catering.

Na het welkomstwoord van John Kuijpers kon de eerste hanchan beginnen. Regelmatig klonken de gebruikelijke termen; chow, pon, ron en tsumo, maar zo af en toe hoorde je ook nog wel kreten als Mahjong, handje buitenkantje. Maar het blijkt wel dat de MCR termen steeds minder te horen zijn, misschien komt er nog eens een tijd dat…..

Na de eerste hanchan werd onder het genot van een Brabants worstenbroodje (voor de vegetariërs en mensen met een dieet was er een alternatief) nog nagekaart, hoeveel had jij? De enige die echt gelukkig waren, waren de winnaars van de eerste hanchan.

Vol goede moed werd aan de 2e hanchan begonnen, hierbij bleken Gerda van Oorschot, Ingrid Broeder en Cees van den Brink (ondanks een dode hand) in goeden doen te zijn en daardoor de top van het klassement te bezetten. Zij konden met gepaste trots genieten van de lunch.

Na enige discussie over de temperatuur werd besloten niets aan de temperatuur te doen en werd gestart met de 3e hanchan. Helaas kreeg Gerda helemaal geen medewerking van haar tafelgenoten, zij maakte een vrije val en viel weg uit de top. Ingrid had echt haar dag en won de 3e hanchan ook weer makkelijk, Cees bleef ook gewoon zijn ding doen en stond 2e na de 3e hanchan.

De 4e hanchan kwamen Anneke Keyl, Bert Claessen en Pauline van der Linden stevig opzetten. Cees kreeg niet de juiste stenen dus viel ook een beetje weg uit de top van het klassement, maar had nog steeds kans op de tweede plaats. En Ingrid, die ging gewoon door met winnen en stond op grote voorsprong aan het einde van de 4e hanchan.

In de 5e hanchan speelde Ingrid solide naar het einde, maar zeer verrassend was de eindspurt van Martha Pasterkamp zij steeg met stip naar de tweede plaats in het klassement, met een grote voorsprong op nummer 3 Bert Claessen. Voor de volledige uitslag; klik hier –>

 

By |2018-04-09T09:36:39+02:009 april, 2018|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.